Sørg for at din hest har det godt, mens den går i hestefolden

Pige der klapper en hest
Sørg for at din hest har det godt, mens den går i hestefolden
Henrik Andersen
-
30/03/2023
-

Det er vigtigt, at du sørger for at pleje din hest ordentligt, så den har det godt, imens den går i hestefolden. Hvis du ikke har den store erfaring med at passe en hest, så er det vigtigt, at du læser op på emnet. Her får du en række gode råd til, hvordan du sikrer, at din hest har det godt.

Den skal selvfølgelig fodres

Først og fremmest er det afgørende, at din hest har adgang til frisk drikkevand og foder af høj kvalitet. Du bør også sørge for, at din hest har en ren og tør fold, som den kan opholde sig i. Det er vigtigt at fjerne afføring og overskydende hø og halm regelmæssigt, så du sikrer, at folden bliver holdt ren og hygiejnisk.

Du bør også tage din hest ud af folden regelmæssigt, så den får motion. Det er særdeles vigtigt for hestens sundhed og velvære. Samtidig bør du holde øje med, om din hest viser tegn på sygdom. Hvis din hest er syg eller skadet, skal du kontakte en dyrlæge med det samme, så der kan blive lagt en behandlingsplan.

Beskyt din hest mod regn og slud

Når din hest bliver våd og kold, vil den kropstemperatur falde – og det kan føre til stress og i værste tilfælde sygdom. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din hest bliver holdt tør og varm i vådt og koldt vejr. Et regndækken kan beskytte din hests pels mod at blive gennemblødt og tung, hvilket kan være ubehageligt for hesten.

Regndækkener findes i mange forskellige tykkelser og materialer, og nogle er også åndbare, hvilket er en fordel, da det betyder, at din hests hud kan ånde gennem dækkenet. Det er vigtigt at vælge et regndækken, der passer til din hests størrelse og kropsform, så det sidder godt og bliver, hvor det skal.

Lav et hegn til folden, så hesten er i sikkerhed

Det er vigtigt, at din hest bliver i sin fold – og det betyder, at der skal være opført et sikkert hegn, som hesten ikke kan komme igennem. Hvis du har din hest derhjemme, så er det vigtigt, at du bruger tid på at lave folden, så den er sikker. Det kan du eksempelvis gøre ved at investere i et hestehegn, som du finder her.

Først og fremmest er det væsentligt, at du vælger det rigtige materiale til hegnet. Der er mange materialer, som kan bruges til at lave et hestehegn, men det mest almindelige er træ. Du kan dog også vælge et stål- eller trådhegn, som dog ikke er helt lige så udbredt. Vælg et materiale, der er stærkt og holdbart og kan modstå hestens vægt og pres.

Copyright 2024 - Pilanto Aps